Nuvolàstic

by Júlia

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
2.
Tornant de nit conduint sobre un cotxe blanc i vell dibuixant les línies rectes, que formen els tarongers del camí estret i fosc, amaga els mapes. Per fi, serenitat plou de lluny, plou de lluny. Per fi, serenitat, plou de lluny, la pau és neta. Hem oblidat les converses dels valents davant la por nucs de distàncies nàutiques, ens separen innocentment del temps, l’aigua gastada fa més ample el mar. Aquest destí tan respirat i decidit es fa impossible esperar que arriben les hores que hem perdut flotant en el futur invàlid, d’un univers tranquil en calma. Per fi, serenitat plou de lluny, plou de lluny. Per fi, serenitat, plou de lluny, la llum somriu.
3.
Alpinisme 03:52
Alpinistes als gratacels, respirant altures blanques. Les escenes dels grans hotels, bategen diamants amb noms de lladres. Estàs dalt d’un pla, de boira de tempesta explosiva. Maquinistes als trens exprés, amb banquers de Transilvània. Les escenes dels grans viatgers, són les mentides panorama. Estàs preparat, per caure en les xarxes delictives? Estàs preparat, per caure en les xarxes criminals? [Nous conquimes les Alpes et nous devînmes Alpinistes. Chasseurs, chercheurs de pierres précieuses et guerriers nous regardaient de là-haut. Maintenant les predateurs endimanchés s'apropient du sommet, chaque jour, avant d'ouvrir les yeux. L'exploration des grandes montagnes a toujours été le privilège de minorités, le voyage vers les grottes de la Suïsse est le dernier alibi pour les grandes fortunes. Elles nous regardent du Mont Blanc, la source de l'alpinisme. Expériment d'adaptation aux nouvelles sphères d'oxygène. On regarde vers le Nord sans boussole. On survivra.]
4.
Vals Musette 03:52
Al principi tot és altura ‘pirineu’, i saps que patisc molt la por del vertigen. Indomablement abracem volums d’amor. I saps on estaríem amb naus espacials? Lluny, lluny... Preferisc evolució a les explosions, m’he avorrit de dinàmiques adolescents. Hem començat amb un vals, amb un vals. Hem tornat a ballar un vals. Es passeja descalç l’ànim d’estar, al costat de la teua veu en bucle etern. Ja no pararem de ballar, de ballar. Figurant i girant bé el vals. Hem passat de cartes antigues, queden tantes per escriure. Hem començat amb un vals, amb un vals. Hem tornat a ballar un vals.
5.
Bisons 05:30
He entés com viuen els bisons bèsties úniques que s’encaren al Yukon del cel, esfèrics tallen l’aire a dentellades. Ara que ja tremoles, comença un silenci fort. Ara que dorms a les estepes, despertes simetries que hem fallat. Descobrint com viuen els bisons bèsties amb vestits de temperatura càlida i valenta dominen Canadà. Tres pensaments a 100 metres del teu cap, amb permís d’entrar a l’altura del teu cor. Ara que ja tremoles, comença un silenci fort. Ara que dorms a les estepes, despertes simetries que hem fallat.
6.
Quin dia més bestial, sobre electricitat ho saps tot. Has recordat amb por, tots els dibuixos animats de Nadal. Aguanta, aguanta fins que isca el sol. Aguanta, no encengues els ventiladors. Vinga, ballem Out of control*, senzillament estem contents de sobreviure entre enderrocs, i roba estesa que hem oblidat al terrat. Aguanta, aguanta fins que isca el sol. Aguanta, no perdes la noció. Aguanta, i reserva’m el millor. Aguanta, agafa’m fort! *Out of control: del disc Surrender del grup The Chemical Brothers
7.
Bosc 03:37
Conte a l’inrevés les molles de pa que he anat deixant en el bosc. Vull amagar-me les coses més importants entre vegetals protegits. Serà com un llibre fantàstic. Herois busquen tresors màgics. Fracassos dels atletes més famosos. El triomf és per a gent normal. Hi ha un cavaller bevent vi damunt d’un tronc amb gossos 'galgo’, volen furtar-m’ho tot. Serà com un llibre fantàstic. Herois busquen tresors màgics. Fracassos dels atletes més famosos. El triomf és per a gent normal. Invisibles, invisibles, som... Serà com un llibre fantàstic. Herois busquen tresors màgics. Fracassos dels atletes més famosos. El triomf és per a gent normal.
8.
Fractals 05:14
Fets amb fractals de neu fets amb fractals de gel. Repetint les formes clàssiques de fugir com fractals responsables i escèptiques. Electrodomèstics fàcils programen, tots els punts de vista dels demés I no eres conscient de parar la transformació. Repetim, repetim fractals. I no saps com evitar el salt. I no hidrates saber que som culpables. Repetim, repetim fractals. Amb formes quadrades formes triangulars formes antigues formes de dir-te formes tapades formes líquides formes de formes formes de formes formes anticiclòniques Formes quadrades formes triangulars formes de dir que no formes part de tot formes espectaculars Formes adormides formes diàfanes formes atòmiques formes físiques formes tranquil‧les formes de formes formes anticiclòniques.
9.
Nuvolàstic 05:13
Tots els somnis ràpids que tinc s’estiren salvatges. Deambule com un animal buscant la cova per hivernar trenque els edredons de plomes per volar més ràpid i alt. I si els despertadors no es callen pel matí, acabaré disparant. I si el trànsit urbà contamina l’acústica de l’habitació, faig guerra! Tots els somnis ràpids s’estiren fins muntanyes. Amplificadors de son, de son transparents com el vapor, vapor. Tanta son que no pots abandonar el llit (com hui). Tots els somnis ràpids s’estiren fins muntanyes. Tots els somnis. Tots els somnis. Tots els somnis ràpids s’estiren fins muntanyes tots els somnis lents s’esvaren en el temps. Tots els somnis ràpids formen nuvolàstics tots els somnis lents s’esvaren en el temps. Com gotes que travessen les aigües del mar Bàltic tots els somnis ràpids s’estiren fins muntanyes.

about

Aquest projecte no haguera estat mai possible sense l’ajuda i l’interés de: Néstor Mir, qui ens va propinar l’espentó inicial que ens feia falta; Gabriel Calleja, encetant el procés de gravació i per creure en aquesta cara B de la música; Santi Serrano, qui va acceptar el repte de donar vida a les percussions ‘disco’; i finalment a Dani Cardona, productor del disc i encarregat d’ordenar el caos ‘nuvolàstic’ i totes les capes sonores en només 4 dies!

Igualment, gràcies majúscules al treball de SoySoft amb el disseny i el dibuix de l’estètica, captant de seguida les nostres sensacions i confusions. Per suposat també a Magda pel suport logístic i per cedir-nos espai per estendre els llençols de cartró. Així com a Victoria Cortina per les fotografies, suportant el fred pirineu d’un gelat matí de diumenge alpí.

Per descomptat, agraïments infinits a les nostres famílies, amigues i amics, els qui han estat al nostre costat des de l’inici, quan féiem festes als terrats amb focs d’artifici. I a tota eixa gent que, sense conéixer-nos, han ballat un vals amb nosaltres.

Finalment, a Abril i Tormenta, inspiradores domèstiques -amb cua i orelles- de tot l’univers que teniu a les mans i que es colarà ben aviat per les vostres oïdes.

credits

released March 23, 2015

Produït per Malatesta Records i Dani Cardona. Gravat i mesclat a 'El Sótano’ (València), entre agost i novembre de 2014.

Línies de teclat gravades a Bielo Records per Gabriel Calleja en juliol de 2014. Col·laboració en el subministrament de material per a les primeres gravacions Z-Bombilla.

Masteritzat per Enrique Soriano a Crossfade Mastering (València) en novembre de 2014.

Estela Tormo: lletres i música. Veus, ukeleles, baixos, guitarres elèctriques i programacions. Totes les lletres i les músiques.
Jaume Pla: cors, guitarres acústiques, guitarres elèctriques, e-bow i baix a 'Mapes de vidre’.
Lídia Vila: sintes i ambients.
Santi Serrano: bateries i percussions.

També han col·laborat:

Lucía Lledó: clarinet i melòdica a 'Alpinisme’, ‘Vals Musette’, ‘Festa al terrat’, ‘Bosc’ i ‘Nuvolàstic’.
Ernest Aparici: trompeta a 'Mapes de vidre’.
Rebeca Ibáñez: veu a 'Nuvolàstic’.
Néstor Mir: rapsode a 'Alpinisme’.
Dani Cardona: 'palmer’ a 'Alpinisme’.

Soysoft: disseny i maquetació de tota la imatge del disc (soysoft.es).
Victoria Cortina: fotografies (www.facebook.com/VictoriaCortinaFotografia).
Mecana Sans: letterpress de la portada i la contraportada.

Facebook: www.facebook.com/JuliaGrup
Twitter: twitter.com/Julia_Grup
YouTube: www.youtube.com/channel/UCUnwrz3GKxFsS5IZj8lsNCQ

license

all rights reserved

tags

about

Malatesta Records Valencia, Spain

Sello independiente valenciano que basa su funcionamiento en la implicación organizativa de las bandas que forman parte del sello.

contact / help

Contact Malatesta Records

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Nuvolàstic, you may also like: